PREDAVATELJ

Dr. Daniel Christian Wahl

Daniel Christian Wahl je eden od vodilnih strokovnjakov vzhajajoče regeneracije in avtor knjige “Designing Regenerative Cultures”, ki je prevedena v sedem jezikov. Na Schumacher College v Veliki Britaniji poučuje na magistrskem študiju in sicer predmet “ekološko usmerjeno oblikovalsko razmišljanje (Ecological Design Thinking)”. Od leta 2007 sodeluje z organizacijo Gaia Education.


Deluje kot svetovalec, izobraževalec in aktivist z nevladnimi organizacijami, podjetji, vladami in nosilci globalnih sprememb. Z diplomo iz biologije in holistične znanosti ter doktoratom iz oblikovanja za človeško in planetarno zdravje je njegovo delo vplivalo na nastajajoča področja regenerativnega načrtovanja in salutogenega načrtovanja. Je tudi dobitnik medalje RSA (Royal Society for Arts, Manufacture and Commerce) 2021 za njegov doprinos k oblikovanju enakopravnega in regenerativnega sveta. Je tudi prejemnik štipendije Volans.

PREDAVANJE

26. september 2024, spletno

Bioregionalna regeneracija kot orodje in pot do podnebne pravičnosti

V pogovoru z dr. Danielom Wahlom, avtorjem mednarodno priznane knjige “Designing Regenerative Cultures”, bomo raziskali, koliko konvencionalnih pristopov k trajnosti ne uspe, ker so ujeti v vzorec abstrakcije in iskanja rešitev v globalnem obsegu.