O konferenci

V času podnebne krize in nujnosti ukrepanja moramo učence vseh starosti spodbujati pri razvoju znanj in spretnosti, da se bodo lahko učinkovito spoprijeli s podnebno krizo in ostalimi izzivi prihodnosti. Pri tem pa imajo ključno vlogo prav učitelji, katerim je Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju tudi posvečena. Namen konference je namreč opolnomočiti učitelje osnovnih in srednjih šol, z novimi znanji, da bodo lahko vzgajali generacije proaktivnih posameznikov. Posameznikov, ki bodo razumeli kompleksnost, imeli celostno razumevanje o podnebju in trajnosti ter empatijo do svojega družbenega in naravnega okolja.

Rdeča nit konference o ekosocialnem izobraževanju bo učenje v lokalnem okolju (ang. place-based learning). Skozi predavanja, delavnice in predstavitve praks bo konferenca naslovila teme kot so lokalizacija, celostno sistemsko mišljenje, transformativna pedagogika, zelene kompetence in podnebno izobraževanje. Del konference bo namenjen tudi okrogli mizi z odločevalci in deležniki slovenskega šolskega sistema.

Konferenca je namenjena v prvi vrsti učiteljem slovenskih osnovnih in srednjih šol, bodočim učiteljem – študentom pedagoških smeri in pa tudi vsem ostalim zainteresiranim deležnikom vzgojno-izobraževalnih zavodov.

KOTIZACIJE ZA KONFERENCO NI – OBISK KONFERENCE JE BREZPLAČEN. Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju je del projekta Učilnica za življenje, ki ga financira EUKI – Program financiranja projektov varstva podnebja v Evropi.