Dr. Ulrike Pisiotis

Predavateljica

Dr. Ulrike Pisiotis

O predavateljici

Dr. Ulrike Pisiotis je svetovalka na področju šolstva na Generalnem direktoratu Evropske komisije za izobraževanje, mladino, šport in kulturo, kjer se ukvarja z učenjem za trajnost. Od leta 2009, ko se je pridružila Evropski komisiji, je opravljala različne naloge in pridobila bogate izkušnje na področju izobraževalnih in raziskovalnih politik in sistemov v Evropski Uniji in svetu.. Dr. Ulrike Pisiotis je doktorica literarnih ved delala pa je tudi kot raziskovalka, publicistka in izobraževalka.

O predavanju

Razvijanje kompetenc za trajnostno prihodnost: referenčni okvir GreenComp 

Evropski referenčni okvir za trajnost GreenComp, ki je ga je januarja 2022 objavila Evropska komisija, opredeljuje štiri področja kompetenc za pomoč pri razvoju zelenih veščin, znanja in odnosov za trajnostno prihodnost. Strokovnjaki s področja politike izobraževanja, učitelji in raziskovlci uporabljajo GreenComp kot pomoč pri oblikovanju učnih vsebin in učnih načrtov za učitelje in šole. 

To predavanje bo vodila Dr. Ulrike Pisiotis, soavtorica referenčnega okvira GreenComp, ki bo predstavila, kako je GreenComp nastal. Temu pa bodo sledili praktični primeri uporabe referenčnega okvira s strani članov izkustvene skupnosti GreenComp, kjer se bomo seznanili s tem, kako GreenComp uporabljajo pri svojem delu.